Vastuunkantaja Vaajakoskelle

Image
Kuva: Tero Lähdesmäki

Matti Salkojärvi palaa pienen tauon jälkeen takaisin FC Vaajakosken tolppien väliin. Liigakokemustakin urallaan hankkinut JJK-kasvatti on viettänyt viime vuodet palomiehen elämää, treenaillen siellä, missä treenejä on tarjolla ollut. Vuoden 2013 Matti piti taukoa futiksesta, työskennellen Vantaalla ja opiskellen työn ohella.

FC Vaajakoski saa Salkojärvestä riveihinsä tärkeän vahvistuksen, kun seura lähtee tavoittelemaan Kolmosen kärkisijoja.

”Tuntuu, että Kolmosen taso on noussut viime vuosina ja sielläkin on mukana laadukkaita, nuoria porukoita. Odotan tiukkaa kautta ja luulen, että nousu ratkeaa aivan viimeisillä kierroksilla. Meillä on FCV:ssä hyvä sekoitus nuoria ja lahjakkaita jätkiä, joille Kolmonen on uusi haaste korkeammalla sarjatasolla, sekä kourallinen vanhempia pelaajia tuomassa ryhmään kaivattua kokemusta.”

Maalivahtikonkari, jollaiseksi aina Veikkausliigassa saakka esiintynyttä Salkojärveä voidaan kuvata, luottaa joukkuetovereidensa lisäksi myös seuransa taustajoukkoihin:

”Valmennus ja seurajohto selkeästi pyrkivät nostamaan Vaajakosken takaisin Kakkoseen. Uskon joukkueemme mahdollisuuksiin, kunhan homma pysyy nöyränä ja sitoutuminen on riittävää. Pelit ovat viime aikoina ailahdelleet, mutta uskon, että FCV on sarjan kärkipäässä kauden päättyessä.”

Työ palvelee pelaajauraa, pelaajaura työtä

Siviiliammmatiltaan Salkojärvi on palomies ja suorittamassa palopäällystöopintoja. Ammatti on hänen mukaansa hyödyksi jalkapallokentillä ja myös jalkapallotaustasta on etua palomiehen työssä:

”Niin, palokuntaahan haukutaan monesti ex-urheilijoiden hautuumaaksi. Työpaikalla kuulee jalkapallokenttää enemmän kettuilua, jos tavarat eivät pysy hyppysissä. Varmasti paineensietokyky on kehittynyt maalivahtihommissa. Työporukkaa pystyy vertaamaan joukkueeseen monellakin tavalla: erilaisia persoonia, joilla jokaisella on omat vahvuudet, joita yhdistelemällä yritetään porukalla selvitä.”

Maalivahtipeli on fyysistä kuntoa ja voimaa vaativa pesti, kuten myös palomiehen työ:

”Parasta työssä on kuitenkin työajat ja työporukka, jonka kanssa tulee treenattua fysiikkaa ja pelattua futistakin kesäisin. Keski-Suomen pelastuslaitos on edustamassa Suomea Oslossa tänä kesänä järjestettävässä jalkapalloturnauksessa.”

Jalkapalloilun sanotaan monesti opettavan myös elämän muilla osa-alueilla kaivattavia taitoja, ja tähän mielipiteeseen yhtyy myös Salkojärvi.

”Olen kasvanut ehkä eniten vastoinkäymisten kautta. On pakko oppia käsittelemään epäonnistumisia, ja sitä, että niitä ehkä joskus netissäkin ruoditaan”, Matti heittää nimeltämainitsemattoman jalkapallokeskustelufoorumin suuntaan. Kannattajista hänellä on vain hyvää sanottavaa.

”Kannattajatoiminta on koko ammattimaisen jalkapalloilun perusta ja ehdottoman hieno asia. On ollut kiva huomata, että porukka seuraa myös alasarjojen tapahtumia aktiivisesti. Paikallinen futis tarvitsee näkyvyyttä, ja myös kannanottoja sen tilasta niiltä, jotka paikallista jalkapalloilua seuraavat.”

Matti on kasvanut jalkapalloilijaksi JJK:ssa ja pelannut tämän jälkeen mm. Jipossa sekä IFK Mariehamnissa.

”Ensimmäiset muistoni paikallisesta sarjaottelusta ovat JJK-peleistä, joista erityisesti mieleen ovat pelaajista jääneet Şükrü Uzuner sekä Anssi Leino. Taisi tulla muutama pallokin kähvellettyä, kun lensivät aidan yli.”

KSJPT:n toiminnasta kysyttäessä Salkojärvi myöntää Tuen olevan hänelle uusi tuttavuus:

”Olen kyllä kuullut yhdistyksestä, mutta toiminnasta haluaisin kuulla vielä enemmän jatkossa!”

KSJPT kiittää Mattia haastattelusta ja toivottaa hänelle, sekä koko FC Vaajakosken joukkueelle onnea ja menestystä Kolmoseen kaudella 2014!

NR

FC Vaajakoski: http://www.fcvaajakoski.com/

 

Jätä kommentti