Joni Vesalainen lahjoittaa JJK-osakkeita kannattajille ja junioreille

TIEDOTE 16.5.2014

Keski-Suomen Jalkapalloilun tuki ry on vastaanottanut Joni Vesalaiselta tarjouksen hankintahinnaltaan 45 000 € arvoisten JJK Keski-Suomi Oy:n osakkeiden siirtämisestä yhdistyksen nimiin. JJK:n entinen toimitusjohtaja Vesalainen lahjoittaa samanaikaisesti myös JJK Juniorit ry:lle osakkeita 40 000 € arvosta. KSJPT haluaa kiittää Jonia niin tästä hienosta eleestä, kuin hänen työstään JJK:n ja koko keskisuomalaisen jalkapalloilun profiilin nostamiseksi. Aika viestikapulan vaihdolle on kypsä ja KSJPT valmis ottamaan seuraavan askeleen.

KSJPT:n keskeisenä toiminta-ajatuksena on alusta alkaen ollut tukea keskisuomalaista jalkapalloa ja jalkapallokulttuuria. Pitkälti JJK:n kannattajaryhmästä Harjun Pojista liikkeelle lähtenyt kannattajayhdistys on ollut pienellä osuudella mukana seuran omistajana viime syksystä lähtien. Vaikka nyt yhdistyksen haltuun siirtyvien osakkeiden rahallinen arvo ei ole merkittävä, ne ovat merkki luottamuksesta yhdistykseemme ja kannattajien vaikutusvalta seurassa jatkaa siirron myötä kasvuaan.

Kannattajayhdistykset ovat vastuullisia osakkaita omistamissaan seuroissa ja usein läheisemmin sidoksissa seuroihin kuin esimerkiksi monet liikemiehet ja yritykset, jotka maailmalla ovat johtaneet seuroja jopa konkurssiin tai sen partaalle lyhytnäköisillä ratkaisullaan. Kannattajat tukevat seuraansa myötä- ja vastoinkäymisissä, riippumatta pelillisestä menestyksestä tai sarjatasosta. Esikuvinamme toimivat seurat ympäri maailman, jotka ovat olemassa kannattajiaan varten ja joita kannattajat itse johtavat tai joiden päätöksenteossa kannattajat ovat vahvasti mukana. Esimerkkinä Swansea City AFC, jonka kannattajayhdistys Swansea City Supporters Society Ltd pelasti seuransa konkurssilta vuonna 2002, keräten väsymättä töitä tekemällä 20% omistusosuuteen riittäväksi neuvotellun 50 000 £. Näin yhdistys sai myös paikan seuran hallituksessa. Kansainvälisen kannattajayhdistysten asiaa ajavan Supporters Directin mukaan Swansea City AFC olisi varmasti lakannut olemasta ilman yhdistyksen panostuksia ja pitkäjänteisiin päätöksiin perustuvaa toimintaa seuran hallituksessa.

Uskomme kannattajien osakkuuden tuovan ennen kaikkea pitkäjänteisyyttä seurojen päätöksentekoon. Filosofiamme ydin ja koko yhdistyksemme lähtökohta on, että jalkapalloseura on enemmän kuin sen pelaajat, valmentajat, osakkaat, johtajat tai edes osakkeet. Vaikka yritykset seuran taustalla jonain päivänä kaatuisivat tai vaihtuisivat, me jatkamme silti toimintaa seuran hyväksi: tuemme, pyöritämme, seuraamme ja kannatamme JJK:n edustusjoukkuetta, millä tahansa sarjatasolla se sitten pelaakin. Olemme Joni Vesalaiselle suuressa kiitollisuudenvelassa ja lupaamme tehdä kaiken tehtävissä olevan seuran valoisan tulevaisuuden eteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s